SPECIJALNI RECEPT ZA SORBITOL BEZ KUVANJA !

 

 

Raketno gorivo koje je svakako najdostupnije raketašima materima i ujedno najednostavnije za proizvodnju ukoliko se izume mešavina Cink-Sumpor. Cink-Sumpor mešavina ima i jednu ozbiljnu manu, a to je da radi na veoma visokim pritiscima od oko 120 bara, što je recimo za male modelarske motore vrlo visok pritisak, koji kartonske ili plastične komore ne mogu da podnesu, a upotreba metala drastično povećava rizik prilikom eventualne eksplozije. takva eksplozija metalnog kućišta svakak se dešava pri znatno većim pritiscima a uz to metalni delovi se ponašaju kao šrapneli bombe.

Zbog toga, Sorbitol je svakako gorivo prvog izbora.

Do sada je na mnogo mesta opisan postupak klasične proizvodnje ovog goriva.Intimno meni se nikad nije dopadalo to kuvanje u rerni, mešanje i uopšte bilo kakvo zagrevanje goriva tokom proizvodnje me prilično nervira, a upotreba šporeta u kuhinji za pravljenje raketnog goriva je prilično neozbiljan potez.

Iz tog razloga, razvio sam suvi postupak za proizvodnju Sorbitola.

Na početku potrebno je imati što čišće:

1) KalijumNitrat ( KNO3) - 63 grama ili masenog udela

2) Sumpor  - 10 grama ili masenog udela

3) Šećer u prahu - 27 grama ili masenog udela

4) Etanol alkohol 96%

KalijumNitrat treba dobro usitniti i pretvoriti u finu prašinu. Ovo se može izvesti  i upotrebom nekog Multipraktika, Električnog mlina za kafu ili Super secka. Sumpor i šećer u prahu ne moraju da se usitnjavaju. Zatim nekom preciznom vagom odmeriti odogvarajuće količine potrebnih sastojaka i sipati ih u PE kesu. Tu kesu zavezati i staviti je u još jednu kesu koju takodje treba dobro uvezati tako da sadržina ne može da se prospe, i mućkati sastojke bar sat vremena da se dobro izmešaju i sjedine.

Nakon postupka mešanja koji što duže traje to je bolje, ali je optimum oko 3 sata, sipati sadržaj vrećice na neki veći tanjir, sud ili pleh.

Zatim, uzeti Etanol 96% (minimum) i pofajtati smesu dok ne postane vlažna ali ne i mokra, i dobro i ravnomerno je gnječiti prstima tako da počne da se pretvara u zrnca. Takodje, i ovaj postupak  što duže traje to će i gorivo biti kvalitetnije.

Ostaviti smesu da se osuši, i TO JE TO !

Ovako pripremljeno raketno gorivo se presuje u raketni motor slično kao Crni Barut. Uopšte uzevši, postupak proizvodnje i jeste istovetan crnom barutu osim što umesto drvenog uglja ovde koristimo šećer u prahu. I naravno, procenti nisu baš identični.

Nedostatak ovog goriva je što se ne može tako lako upaliti, a mala brzina sagorevanja zahteva blokove goriva sa centralnim kanalom ili slično. Čeono sagorevanje je nepraktično i neekonomično.

Medjutim, činjenica da se ovo gorivo teško pali može biti i prednost iz razloga bezbednosti, jer smo sigurniji da ga slučajno nećemo aktivirati a u motoru kada želimo da ga startujemo, to svakako možemo učiniti odgovarajućim pirogenim upaljačem.

Ovde možete pogledati kako se gorivo ponaša na atmosferskim uslovima i kako se ponaša u modelarskom raketnom motoru: